Behandlinger

Info om de forskellige teknikker

Muskel Energi Teknik  (MET)

Muskel Energi Teknik er en effektiv og blid måde at behandle kroppens led på. Klienten aktiverer selv bestemte muskler ved at bevæge dem i en bestemt retning med et modhold, som terapeuten yder. I afslapningsfasen vil terapeuten kunne rette et låst eller fejlstillet led. Ved hjælp af egen kraft bliver ledbåndene altså udspændt eller ’låst op’.
Terapeuten bruger spændingsnedsættende reflekser til afspænding og udspænding. En måde, hvorved musklerne omkring leddene strækkes.
Behandlingen korrigerer eventuelle dysfunktioner og fejlstillinger. Klienten opnår en afslapning i det omkringliggende væv og de tilstødende muskler.
Metoden er særlig effektiv, når den kombineres med massage og ledmobilisering.

MyoFascialRelease (MFR)

En teknik der er rette mod musklernes bindevæv og man behandler med specielle stræk og udspændninger. Kroppens muskler er pakket ind i muskelhinder, de såkaldte fascier. Fascier har forskellige formål, for at opretholde vores musklers optimale funktion og med denne teknik hjælper vi disse fascier, til at blive smidige og give musklerne øget blodtilførsel.

Kinesiotape

Kinesiotape er en elastisk tape der – afhængig af måden den lægges på – kan forbedre kredsløbet, smertebehandle, forbedre muskelfunktion, give ledstøtte og påvirke de indre organer. Tapen bruges overalt indenfor sportsverdenen, hvor den ses i mange forskellige farver på bl.a. arme, skuldre, ben og ryg.

Triggerpunkt behandling

Når muskler overbelastes kan der opstå triggerpunkter og derved en sammentrækning i musklerne. Et aktivt triggerpunkt er ømt og medfører smerte i musklen.

For gøre triggerpunkterne inaktive vil jeg benytte en behandling med tommelfingeren og holde et konstant tryk 30-60 sek. og derved påvirke de enkelte triggerpunkter til muskelspændingen forsvinder.

Triggerpunktterapien er en kort, intensiv og effektiv behandlingsform. Kroppen reagerer forskelligt alt afhængig af hvilke skader, det drejer sig om, og hvor lang tid man har gået med smerterne. Triggerpunktsbehandlingen vil ofte være kombineret med en anden form for behandling.

Efter behandling kan man føle træthed og tørst, hvilket er en naturlig reaktion.

Manuelterapi

Manuelterapeuter bruger deres hænder til at undersøge og behandle skader i bevægeapparatet. Ved hjælp af særlige undersøgelser og teknikker finder terapeuten frem til skadens årsag. Der bruges mange forskellige teknikker til at korrigere og frigøre kroppens muskler, facsier, sener og led.
Manuelterapi er en meget skånsom behandling af kroppen, idet man benytter vejrtrækning og musklernes egen trækkraft til at korrigere med. Terapeuten bruger flere forskellige terapiformer i den samme behandling.

Akupunktur (AcuNova)

Den danske akupunktør John Boel har udviklet et meget effektivt behandlingssystem, som kaldes AcuNova.

Til forskel fra den traditionelle kinesiske akupunktur, der arbejder med kroppens medianer og energibaner, er AcuNova et microsystem, hvor man bruger centralnervesysteme og kroppen egne metoder til at helbred sig selv. Man påvirker hjernen til at frigive smertelindrende stoffer og til at helbrede de pågældende skade og problematikker på en helt naturlig måde.

Ved at stimulere meget små punker i ledspalterne – især på fingre og tæer, men også ved knæ, albuer, skulder, hofte og rygsøjle – sker der ofte stærkt helende reaktioner i form af nedsættelse af smerte, større bevægelighed og hurtig heling af organsystemer.

Smerter forsvinder ofte omgående, og man kan derved behandle mange former for smerterelaterede problematikker.

Mine erfaringer inkluderer: 

Rygsmerter

Hovedpine

Migræne

Gigtsmerter

Knæsmerter

Tennisalbue

Hold i nakken

og mange andre sports og arbejdsskader

Omkring 90% af alle smertepatienter kan hjælpes med Acunova og for gigtpatienter gælder det for ca 80%.

WHO har udarbejdet en liste med hvilke sygdomme, der kan afhjælpes med AcuNova:

Øvre luftveje:

Forkølelse

Bihulebetændelse

Pandehulebetændelse

Luftvejssystemet:

Astma

Bronkitis

Forstyrrelser i munden

Tandpine

Tandkødsbetændelse

Smerter efter tandudtrækning

Akut og kronisk halsbetændelse

Mave- tarmsystemet:

Hikke

Diarré

Tarmslyng

Forstoppelse

Tarmbetændelse

For meget mavesyre

Akut og kronisk mavesår

Akut betændelse i tolvfingertarmen

Spasmer i spiserøret og mavemund

Kronisk betændelse i tolvfingertarmen

Gigt

Andre forskellige lidelser 

Iskias

Migræne

Hovedpine

Tennis albue

Lændesmerter

Frossen skulder

Ansigtslammelse

Fejlfunktion i blæren

Ufrivillig vandladning

Nervelidelser mellem ribbenene

Følgerne af Polio (børnelammelse)

Ansigtsnerve smerter (Trigeminus neuralgi)

Føleforstyrrelser i nerverne lige under huden

Miniere´s sygdom (svimmelhed og øresusen)

Lammelse efter slagtilfælde (blodprop/hjerneblødning)

Nakkesmerter der trækker ned i armen (fx efter piskesmæld)

Rapporten fra WHO konkluderer endvidere at sygdomme, der ikke er nævnt i rapporten, meget vel kan behandles effektivt med akupunktur.

AcuNova kan også bruges til behandling af AMD (Aldersbetinget Macula Degeneration). Der findes idag 10.000 forskellige øjenlidelser. AcuNova hjælper på 80% af alle øjenlidelser både grøn stær, flue syn, lyn slim syn, bygningsfejl, nethinde skader, sår og rifter i hornhinden, AMD og langsynethed. Systemet er dog ikke så effektivt til behandling af nærsynethed, grå stær, skelen eller ar på nethinden.

Ved behandling af øjenlidelse kræves en koncentreret og intensiv behandling over 14 dage. To behandlinger dagligt, mandag til fredag, to uger i træk.

AcuNova kan være meget effektivt for mange øjenlidelser. Der er en forbedring hos omkring 70% med AMD som er Aldersbetinget Macula Degeneration, alstå øjenforkalkning. Hos patienter med grøn stær, sår, rifter i hornhinden, fluesyn, nedsat blodcirkulation er der rigtig gode chancer for en mærkbar forbedring.